Guvernul francez se pregăteşte să declare „stare de urgenţă medicală”

Autor: Alex Ciutacu Postat la 18 martie 2020 180 afişări

Guvernul francez se pregăteşte să declare „stare de urgenţă medicală”

Guvernul francez se pregăteşte să declare „stare de urgenţă medicală”, ceea ce ar permite statului să restricţioneze o serie de libertăţi, potrivit Le Monde, care citează surse AFP.

Ţara este în carantină, iar toţi locuitorii trebuie să stea în case.

Autorităţile aplică amenzi de 135 de euro pentru cei care se deplasează în scopuri non-esenţiale, fără o dovadă asupra scopului în care se află pe drum.

Premierul francez Edouard Philippe a spus că nu exclude varianta naţionalizărilor în faţa crizei coronavirus, dând indicaţii că în cazul Air France, statul este pregătit să „îşi asume responsabilitatea în calitate de acţionar”.

Cu toate acestea, premierul a respins ideea de a interzice concedieri la nivel naţional.

Ministrul Economiei, Bruno Le Maire, a spus că vor fi folosite „toate mijloacele” pentru a „proteja marile companii franceze”, incluisv operaţiuni de „naţionalizare dacă este necesar”.

Cu 7.730 de cazuri, 602 persoane recuperate şi 175 de decese, Franţa este a 7-a cea mai afectată ţară din lume în acest moment.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.