Marea Britanie: Modificări în sistemul de stabilire a LIBOR pentru evitarea manipulării dobânzii

Postat la 12 iunie 2013 44 afişări

Asociaţia bancherilor britanici BBA a decis modificarea sistemului de stabilire a dobânzii interbancare LIBOR, de referinţă în sistemul financiar mondial, pentru evitarea manipulărilor, în urma unui scandal internaţional de amploare izbucnit anul trecut.

Marea Britanie: Modificări în sistemul de stabilire a LIBOR pentru evitarea manipulării dobânzii

 Dobânzile anunţate de băncile membre în comitetul de stabilire a LIBOR, care sunt publicate în fiecare zi, vor fi făcute publice doar o dată la trei luni, pentru a evita posibilitatatea manipulării, a explicat BBA.

Bancherii nu vor mai putea cunoaşte dobânzile anunţate de băncile concurente şi nu îşi vor mai putea ajusta dobânzile în consecinţă.

Dobânzile vor fi stabilitate în continuare zilnic.

Anchetele autorităţilor de reglementare au scos la iveală cum au influenţat băncile dobânzile, în beneficiul propriu, sau pentru a face să pară că sunt mai solide.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/marea-britanie-modificari-in-sistemul-de-stabilire-a-libor-pentru-evitarea-manipularii-dobanzii-10960997
10960997
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.