Marea Britanie ar putea lansa o monedă digitală oficială, care s-ar putea numi "Britcoin"

Autor: Mihai Draghici Postat la 19 aprilie 2021 41 afişări

Marea Britanie analizează posibilitatea de a crea o monedă digitală oficială, pentru care ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, ar propune denumirea "Britcoin", informează agenţia Associated Press.

Marea Britanie ar putea lansa o monedă digitală oficială, care s-ar putea numi "Britcoin"

Banca Angliei şi Ministerul britanic de Finanţe au anunţat luni că analizează avantajele unei monede digitale emisă de la nivel central, în contextul în care plăţile în numerar sunt în declin, în principal din cauza pandemiei.

Banca centrală de la Londra a explicat că noua monedă digitală, dacă va fi creată, va putea fi folosită de persoane fizice şi companii în paralel cu moneda clasică.

"Viziunea noastră este în sensul unui sector al serviciilor financiare mai transparent, mai ecologic şi mai avansat din punct de vedere tehnologic. Şi, dacă vom putea capta potenţialul extraordinar al tehnologiei, vom cimenta poziţia Marii Britanii de centru financiar internaţional. Britcoin?", a declarat luni ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
m.britanie,
monedă digitală,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.