Marcel Ciolacu vrea să dea în judecată Guvernul pentru desfiinţarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii / Sesizare pe Legea bugetului, astăzi, la CCR

Autor: Alexandru Costea Postat la 23 decembrie 2019 739 afişări

Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că în mod categoric va da în judecată Executivul dacă va desfiinţa Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Liderul interimar al PSD susţine că Guvernul Orban funcţionează ilegal şi că au fost numiţi ilegal zeci de prefecţi.

„Categoric.Nu pot să vă dau detalii pentru că încă nu văd o decizie a Guvernului. Chiar ne facem că nu vedem ce se întâmplă la Guvern? Chiar ne facem că nu vedem câte ilegalităţi se fac într-un timp atât de scurt, de 60 de zile la Guvern? Noi nu avem ordonanţa cu reorganizarea Guvernului şi ei funcţionează de 60 de zile. Sunt zeci de prefecţi numiţi ilegal.

S-a dat o rectificare acum câteva zile ilegală. Nu se fac decât două rectificări şi sub nicio formă în decurs de 60 de zile. Este o încălcare a legii”, a spus Marcel Ciolacu, întrebat dacă va da în judecată Guvernul sau îi va sprijini pe primari pentru acest demers în contextul desfiinţării Fondului de Dezvoltare şi Investiţii.

Reacţia vine în contextul în care şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunţat pe14 decembrie că Fondul de Dezvoltare şi Investişii va fi transferat la Ministerul Lucrărilor Publice spre desfiinţare.

Marcel Ciolacu şi Teodor Meleşcanu sesizează CCR în legătură cu un conflict pe legea bugetului

Marcel Ciolacu a anunţat că, alături de preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu, va sesiza luni Curtea Constituţională cu un conflict între Guvern şi Parlament din cauza asumării răspunderii de către Executiv a legii bugetului de stat pentru anul viitor.

„Deciziile politice. Bugetul de stat deoarece a fost venit prin asumarea răspunderii de către Guvern va fi atacat azi (luni - n.r.) de mine şi de către preşedintele Senatului ca şi conflict constituţional la CCR. Au fost prezenţi şi parlamentari. S-au interesat. Nu există un precedent în Europa ca un Guvern să vină cu un buget fără dezbateri în Parlament. De la Ceauşescu încoace, de 30 de ani nu a mai fost aşa ceva. Vom stopa ca altcineva în viitor să facă acest lucru. Domnul Orban va intra în istorie ca singurul premier care şi-a permis acest lucru, nu numai din România, ci dintr-o Europă democratică”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul CEx al PSD de luni la Parlament.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că va sesiza la CCR pe 30 decembrie şi proiectul de lege care modifică OUG 114, pe care şi-a asumat Guvernul răspunderea.

„În cursul zilei de 30 voi depune sesizare privind OUG 114. Cu alte cuvinte efectele OUG vor fi suspendate până CCR va da o decizie. Nu excludem varianta de moţiune în trei zile, în cazul în care şi alte formaţiuni politice vor dori să se alăture demersului nostru”, a conchis Ciolacu.

Guvernul a nalizat, în şedinţa de luni, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului, respectiv pe bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale şi modificările la OUG 114.

Plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului se va reuni, luni, de la ora 16.00 pentru ca Guvernul să-şi angajeze răspunderea în vederea adoptării proiectului de buget pentru 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cex,
conflict,
ccr,
parlament,
guvern,
sesizare,
psd,
legea bugetului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.