Marcel Boloş, ministrul fondurilor UE: În 2023 trebuie să absorbim 7,5 mld. de euro, în condiţiile în care avem un ritm de absorbţie undeva la 5 miliarde de euro pe an

Autor: Răzvan Botea Postat la 14 februarie 2023 19 afişări

Marcel Boloş, ministrul fondurilor UE: În 2023 trebuie să absorbim 7,5 mld. de euro, în condiţiile în care avem un ritm de absorbţie undeva la 5 miliarde de euro pe an

Marcel Boloş, ministrul proiecetlor şi investiţiilor europene, a spus că România trebuie să absoarbă din perioada de programare 2014-2020 circa 7,5 mld. de euro în 2023, care este ultimul an în care banii din acest exerciţiu financiar multianual mai pot fi absorbiţi. Ritmul de absorbţie al fondurilor UE este de circa 5 mld. de euro pe an, a adăugat ministrul.

„Ţinta noastră este să nu pierdem niciun ban ş ne-ar bucura acest lucru, dar sunt o serie de măsuri pe care le-am luat pentru a administra riscul de pierdere a banilor. În 2023 trebuie să absorbim 7,5 mld. de euro, în condiţiile în care avem un ritm de absorbţie undeva la 5 miliarde de euro pe an”, a spus Boloş.

Pentru perioada de programare 2021-2027, care debutează în termeni practici anul acesta, fondurile pe partea de coeziune sunt aproape duble, a mai spus el.

„În calitate de coordonator naţional şi responsabil cu implementarea PNRR, avem sarcina cea mai grea şi îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor, dar şi pe politica de coeziune. Pe politica de coeziune bugetul este aproape dublu faţă de perioada 2014-2020, ceea ce ne face să avem o responsabilitate mărită.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.