Marcel Boloş anunţă creşterea tichetelor la 280 de lei de la 1 ianuarie. Cine sunt beneficiarii

Postat la 21 decembrie 2023 204 afişări

Marcel Boloş anunţă creşterea tichetelor la 280 de lei de la 1 ianuarie. Cine sunt beneficiarii

Marcel Boloş anunţă creşterea tichetelor pentru donatori de sânge. Începând de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge va creşte de patru ori, de la 67 lei la 280, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. Astfel, donatorii de sânge vor primi, în loc de 67 lei cât este în prezent, 280 de lei.

Stimulent pentru donatorii de sânge

”Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge – 280 de le 1 ianuarie 2024. Este anunţul cu care am încheiat ultima ediţie a Fidelis de anul acesta. Concret, în bugetul pe 2024 va fi cuprinsă finanţare pentru ca valoare tichetelor de care beneficiază donatorii de sânge să crească de patru ori, de la 67 lei la 280”, anunţă, marţi seară, ministrul Finanţelor, potrivit news.ro.

Boloş precizează că această măsură ”poate fi văzută ca formă de stimulare pentru cei care salvează vieţi”.

”Eu o văd ca formă de apreciere pentru că aleg să dăruiască viaţă celor aflaţi în nevoie. Bilanţul impresionant realizat de donatorii-investitori care s-au alăturat campaniei ”România are sânge de rocker, acum şi de investitor” în 2023 arată aşa: 15.000 vieţi salvate şi peste 522 milioane lei investiţi”, a mai declarat el.

Marcel Boloş anunţă creşterea tichetelor la 280 de lei de la 1 ianuarie

Conform declaraţiilor sale, de fiecare dată, donatorii au primit cea mai bună dobândă şi cel mai mic prag de subscriere.

”În ceea ce priveşte dezvoltarea pieţei de capital, puţine proiecte pot să se mândrească cu impactul FIDELIS: 40% din activitatea pe piaţa primară derulată la Bursă au reprezentat-o emisiunile de titluri de stat ale Ministerului Finanţelor”, a mai transmis Boloş.

Lipsa de sânge în România

În România, doar 1.7% din populaţie donează în mod regulat sânge, faţă de o medie europeană de 10%.

În fiecare municipiu de judeţ există un Centru de Transfuzie unde se poate dona sânge. În Bucureşti există 5 astfel de centre: Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Universitar Municipal, Spitalul Militar Central şi Institutul Clinic Fundeni.

Cititi mai multe pe www.mediaflux.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
beneficiari,
crestere,
tichete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.