Maramureş: 10 cadre medicale şi doi pacienţi de la Secţia Oncologie au COVID-19

Autor: Petru Mazilu Postat la 10 octombrie 2020 44 afişări

Maramureş: 10 cadre medicale şi doi pacienţi de la Secţia Oncologie au COVID-19

10 cadre medicale şi doi pacienţi de la Secţia Oncologie a Spitalului Judeţean din Baia Mare au Covid-19. Cadrele medicale au fost izolate la domiciliu, iar pacienţii au fost transferaţi la un spital suport.

Este focar de Covid-19 la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare. Iniţial, nouă cadre medicale au aflat că s-au infectat cu virusul SARS CoV-2, iar ulterior specialiştii Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare au mai găsit încă un test pozitiv.

Cadrele medicale sunt asimptomatice şi vor sta în izolare la domiciliu, în timp ce doi pacienţi infectaţi şi ei cu virusul SARS CoV-2 au fost transferaţi la alt spital.

„Focarul declarat la secţia de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş din Baia Mare include acum 10 cadre medicale confirmate cu SARS-CoV-2, prin confirmarea infectării a încă unui cadru medical. S-au primit rezultatele de laborator a celor 43 de pacienţi internaţi în secţia de oncologie, iar pentru 41 de pacienţi, rezultatului testului este negativ. Cei doi pacienţi confirmaţi şi infectaţi cu noul Coronavirus au fost transferaţi la spitalul suport”, au anunţat reprezentanţii Prefecturii Maramureş.

Autorităţile locale monitorizează cu atenţie situaţia de la Spitalul Judeţean.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oncologie,
focar,
covid

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.