Mara Cristea, OTP Bank România: Provocarea prezentului este să avem conexiuni autentice, punând pe primul plan sănătatea celor din jur

Postat la 18 aprilie 2021 355 afişări

Mara Cristea, OTP Bank România: Provocarea prezentului este să avem conexiuni autentice, punând pe primul plan sănătatea celor din jur

Director general adjunct, coordonator al Diviziei Finanţe şi Planificare OTP Bank România


Cifră de afaceri (2020, pe standarde locale): 799 mil. lei echiv. Profit (2020, după impozitare): 2,3 mil. lei Număr de angajaţi: 1.611


—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie este:

Cât de vitale sunt relaţiile interumane. Este provocarea prezentului: să avem conexiuni autentice, punând pe primul plan sănătatea celor din jur. În plus, această pandemie ne-a învăţat să fim mai conştienţi de noi, de sănătatea noastră fizică şi emoţională, şi de cei dragi – familie, colegi, prieteni. De asemenea, cred că am înţeles cu toţii cât de importanţi sunt liderii şi oamenii cu viziune.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Dacă trebuie să mă limitez la o singură astfel de decizie, m-aş duce acolo unde a început totul, în februarie anul trecut, când am preferat să fim prevăzători, având ca priorităţi ferme protejarea sănătăţii colegilor şi clienţilor noştri, prin diferite măsuri, precum şi activarea imediată a «planului de continuitate a afacerii».

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

În cazul nostru, încercăm să menţinem un dialog continuu, sincer şi transparent. Pe lângă întâlnirile de status profesional care au loc săptămânal, mai există întâlniri casual, în special online, în care împărtăşim experienţele frumoase din viaţa noastră şi pe care le găsesc foarte energizante. În plus, în proiectele derulate, îmi încurajez colegii şi sunt alături de ei ori de câte ori au nevoie, dezbatem idei, căutăm soluţii, iar la final sărbătorim împreună rezultatele obţinute.

—   Work from home sau de la birou?

De ce nu ambele variante acolo unde este posibil? 97% dintre colegii noştri aflaţi în sediul central au în continuare posibilitatea de a lucra în regim work from home. Sperăm să menţinem acest mod de lucru hibrid şi după pandemie şi asta pentru că ne dorim să existe în rândul colegilor un echilibru între viaţa personală şi cea profesională.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

Sunt multe locuri pe care le iubesc şi care mă ajută emoţional. Odată cu noul context, petrec mai mult timp acasă, cu familia şi cu Boloboc, un câine Terra Nova foarte simpatic şi jucăuş, apărut recent în vieţile noastre. Am descoperit plăcerea grădinăritului şi relaxarea pe care o simţi când eşti în mijlocul naturii. Şi, mai rar, dat fiind contextul, mă energizez în cadrul comunităţii Domniţe cu altiţe, unde descopăr comori ale portului tradiţional românesc, pe care le adaug în colecţia mea.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă: Mama.

—   Putere vs. feminitate:

Aş începe mai întâi cu modul în care interpretăm aceste două concepte. Când mă gândesc la feminitate, nu mă refer la articole vestimentare, ci la acceptarea esenţei şi a unicităţii genului nostru feminin. Când spun persoană putenică, mă refer la capacitatea de a-ţi accepta vulnerabilităţile, de a te ierta când greşeşti, de a te ridica ori de câte ori cazi, de a-i ridica şi pe alţii la nevoie, de a învăţa continuu, de a iubi, de a fi autentic într-o lume în care ţi se impun şabloane de urmat. Având în vedere aceste interpretări de noţiuni, aş spune că puterea, încrederea şi feminitatea se îmbină chiar foarte armonios.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.