Manusa mea pentru o centura

Postat la 01 august 2006 1 afişăre

Are numai 26 de ani si sanse sa devina campion mondial la box profesionist. "Sper ca in 2007 sa prind un meci de titlu mondial", a marturisit Lucian Bute - caci despre el este vorba - intr-un interviu acordat BUSINESS Magazin.

 

Faptul ca este mai mediatizat in Canada - unde s-a stabilit din 2003 - decat in Romania, are o explicatie: Bute activeaza intr-o tara in care boxul este o institutie in sine. Si in Romania este popular in randul iubitorilor de box, inca de pe vremea cand aducea in tara bronzul mondial la boxul amator, la sfarsitul anilor ‘90 (de la care a migrat spre boxul profesionist in 2003). Iar daca acum este popular, in curand poate deveni o celebritate: Bute si-a propus sa devina campion mondial. Cel mai probabil este un titlu la versiunea WBC, unde Bute este cel mai bine cotat la ora actuala: locul al patrulea mondial (printre alte versiuni de competitii numarandu-se si WBO sau WBA - la aceasta din urma reusind Leonard Doroftei sa obtina centura cu diamante in 2002).

 

Iar in general - la toate versiunile categoriei supermijlocie (categoria lui) - Lucian Bute este clasat pe locul al noualea mondial conform ESPN, unul dintre cele mai populare canale de sport.

 

Intr-un interviu acordat BUSINESS Magazin, pugilistul a marturisit ca "la anul spera sa prinda un meci de titlu mondial". Iar ambitia sa nu este de nerealizat: in cei trei ani de cariera, el a disputat 17 meciuri si le-a castigat pe toate - dintre care 15 prin knock-out. A obtinut patru centuri nord-americane si intercontinentale, pe care el le califica "drept un pas spre centura cea mare".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Manusa mea pentru o centura
/actualitate/manusa-mea-pentru-o-centura-1006547
1006547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.