”Manualul infractorilor” vândut de un român în închisoare, în UK. ”Înveţi să faci o grămadă de bani”

Postat la 03 aprilie 2018 175 afişări

În închisorile din Marea Britanie circulă ”Manualul Infractorilor” - un ghid care te învaţă cum să furi şi să jefuieşti, acesta fiind distribuit de ”gangsteri români”, potrivit tabloidului Daily Star.

”Manualul infractorilor” vândut de un român în închisoare, în UK. ”Înveţi să faci o grămadă de bani”

Tabloidul britanic Daily Star titrează faptul că 

 

Potrivit Daily Star, ”The Manifesto” - aşa cum se intitulează ”oficial” manualul hoţilor, te învaţă cum să furi o maşină de 90.000 de lire sterline în numai 30 de secunde şi cum să ”spargi” computere pentru a fura datele personale ale utilizatorilor.

 

De asemenea, manualul conţine informaţii preţioase pentru pedofoli: cum să ascundă imaginile cu pornografie infantilă în computere.

 

Sursa Daily Star spune că un ”gangster român” a vrut să-i vândă manualul în închisoare cu 400 de lire sterline. ”Dacă l-aş fi folosit aş fi făcut o grămadă de bani”, le-a spus acesta jurnaliştilor britanici.

Manualul de 20 de pagini este împărţit pe secţiuni, conţinând informaţii preţioase pentri cei care vor să specializeze în infracţiuni informatice.

 

Un capitol este adresat hoţilor de maşini, care sunt învăţaţi să fure bolizi de lux ”în 30 de secunde, în timp ce proprietarii dorm”. Capitolul are chiar şi o listă de autovehicule ce pot fi furate mai uşor.

 

Dezvăluirea ar fi fost făcută de către un infractor care a fost eliberat din închisoare anul acesta şi care s-ar fi decis să vorbească, fiind indignat de faptul că ”manualul” îi ajută pe pedofili. ”Cel mai şocant este că pedofilii primesc ajutor. Asta arată pur şi simplu că orice fel de moralitate dispare atunci când e vorba de bani”, ar fi declarat fostul puşcăriaş.

 

El a mai spus că l-a întâlnit distribuitorul român la sala de sport de la Închisoarea Spring Hill, Bucks. Au devenit prieteni, iar românul, care face parte dintr-o bandă din închisoare, i-a oferit manualul pentru ”doar 400 de lire sterline”.

 

Ulterior, fostul deţinut a aflat că ”The Manifesto” se vinde în mai multe închisori britanice.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.