Manifestul lui Bear Grylls pentru copii: Lăsaţi deoparte tabletele şi creaţi-vă propriile aventuri

Autor: Madalina Cerban Postat la 27 iulie 2015 283 afişări

Expertul în supravieţuire Bear Grylls a lansat un manifest dedicat copiilor, prin care îi îndeamnă pe aceştia ca, pe parcursul vacanţei de vară, să lase deoparte tabletele, să iasă în aer liber şi să creeze propriile lor aventuri.

Bear Grylls, care este şi şef al The Scout Association, o organizaţie care are ca scop sprijinirea copiilor şi tinerilor în dezvoltarea lor personală, a lansat duminică acest manifest care cuprinde şase puncte.

Potrivit lui Bear Grylls, vacanţele ar trebuie să fie dedicate oportunităţilor de a descoperi o lume întreagă de noi aventuri. Prin manifestul său, Bear Grylls încurajează copiii să îşi dezvolte noi aptitudini, să ia parte la activităţi interesante şi să îşi crezee propriile aventuri, potrivit telegraph.co.uk.

În speranţa că aceştia vor renunţa la jocurile pe calculator şi la tablete şi vor explora lumea din jurul lor, expertul în supravieţuire şi vedeta de televiziune Bear Grylls îi îndeamnă pe copii să îşi testeze iniţiativa făcând ceva simplu, precum construirea unui adăpost sau petrecerea unei nopţi în aer liber.

"Vacanţa de vară este o oportunitate uriaşă pentru distracţie, provocare şi aventură. Este timpul când copiii pot merge în aer liber, pot construi adăposturi, pot deprinde abilităţi, îşi pot face prieteni şi au libertatea să descopere cine sunt. Din acest motiv îi provoc pe toţi copiii să accepte manifestul meu", a declarat Bear Grylls.

"Niciuna dintre provocările mele nu costă nimic, aşa că nu au nicio scuză pentru a petrece următoarele şase săptămâni pe canapea", a adăugat Bear Grylls.

Grylls este renumit că pune în practică aceste sfaturi pe proprii săi fii, Jesse, în vârstă de 11 ani, Marmaduke, în vârstă de 9 ani, şi Huckleberry, în vârstă de 6 ani, încurajându-i pe aceştia să înveţe să aprindă focul fără a folosi chibrituri, să facă noduri în întuneric şi să instaleze corturi în timp ce afară este vânt puternic. Spre exemplu, la vârsta de şapte ani, Jesse a salvat o fetiţă căzută într-un râu.

Totuşi, Bear Grylls a recunoscut faptul că profesorii copiilor lui şi-au exprimat uneori îngrijorarea că aceştia se concentrează mai mult pe aventurile din aer liber şi insuficient asupra studiilor.

"Fiecare copil are dreptul la aventură. Natura este cel mai bun loc de joacă din lume, care este deschis pentru toţi. Îmi doresc ca fetele şi băieţii să poată să se bucure de libertate şi să dezvolte un spirit optimist, practic şi încrezător în viitor. De aceea vreau ca această vară să fie cunoscută ca vara aventurii", a mai spus Bear Grylls.

În cel mai recent show al său, "Running Wild with Bear Grylls", celebrităţi precum Kate Hudson, Channing Tatum şi Kate Winslet sunt provocate să petreacă 48 de ore alături de acesta în unele dintre cele mai sălbatice locuri.

Manifestul lui Bear Grylls pentru copii:

1. Petreceţi o noapte sub stele - acest lucru poate fi realizat în propria curte sau într-un alt spaţiu în aer liber

2. Deprindeţi noi abilităţi - fie că învăţaţi să mergeţi pe monociclu, să cântaţi la ukulele (chitară de dimensiuni reduse, cu patru coarde, originară din insulele Hawaii) sau să plutiţi pe apă cu un canoe

3. Faceţi ceva pentru o altă persoană - ajutaţi un vecin, pe părinţii voştri, pe fraţii voştri sau pe rudele voastre

4. Menţineţi-vă în formă - antrenaţi-vă pentru o aventură alergând şi practicând căţărări şi ciclism

5. Construiţi ceva - un adăpost, o căsuţă în copac, un cart (automobil mic de curse), o barcă sau ce vreţi voi

6. Plecaţi într-o aventură sălbatică - pe picioare, pe bicicletă, pe apă sau prin aer!

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BEAR GRYLLS,
MANIFEST,
COPII
/actualitate/manifestul-lui-bear-grylls-pentru-copii-lasati-deoparte-tabletele-si-creati-va-propriile-aventuri-14643405
14643405
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.