Manifestanţi italieni au blocat traficul la frontiera dintre Italia şi Franţa

Autor: Ana Borlescu Postat la 13 decembrie 2013 70 afişări

O manifestaţie a mişcării protestatare "forconi" (furcile) a blocat joi după-amiază din nou frontiera între Italia şi Franţa la Vintimille, după un episod similar în cursul dimineţii, transmite presa locală.

Manifestanţii s-au dispus astfel încât să blocheze circulaţia pe cele două sensuri, atât pe autostradă cât şi pe drumurile naţionale.

Contactată de AFP, poliţia locală a declarat că agenţii săi se află pe teren şi că nu poate da alte informaţii.

În cursul dimineţii, aproape o mie de persoane aparţinând unor categorii profesionale diverse au blocat circulaţia în acest oraş şi înspre Franţa.

Conform publicaţiei Corriere della Sera, tinerii manifestează împotriva degradării din şcolile lor, muncitorii transfrontalieri împotriva eliminării unui bonus fiscal şi comercianţii împotriva presiunii fiscale apreciată ca fiind prea ridicată.

Pornită din Sicilia, mişcarea "forconi", care are ca simbol furca ţărănească, a reunit iniţial agricultori preocupaţi de creşterea taxelor şi impozitelor şi de dispariţia fermelor mici. Ulterior, mişcarea a inclus artizani, comercianţi, antreprenori şi şoferi..

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
FRANŢA,
PROTESTE
/actualitate/manifestanti-italieni-au-blocat-traficul-la-frontiera-dintre-italia-si-franta-11764440
11764440
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.