Samsung mută fabricile de smartphone-uri din China în Vietnam, pentru a-şi menţine profitul

Postat la 12 decembrie 2013 62 afişări

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, îşi reorientează producţia din China în Vietnam, pentru a plăti salarii şi mai mici şi pentru a apăra marjele de profit, odată cu încetinirea creşterii pieţei pe segmentul telefoanelor scumpe.

Samsung mută fabricile de smartphone-uri din China în Vietnam, pentru a-şi menţine profitul

 Grupul sud-coreean a construit cea mai mare afacere de producţie de smartphone-uri din lume folosind forţa de muncă abundentă şi ieftină din China, potrivit Bloomberg.

Samsung a depăşit Apple oferind clienţilor telefoane cu preţuri variind de la peste 900 de dolari la mai puţin de 150. Întrucât cererea încetineşte pe segmentul scump, care aduce cele mai mari profituri, iar companiile rivale din China pun presiune pe preţuri, Samsung se alătură unor companii precum Nokia şi Intel, atrase de salariile mici din Vietnam, de circa o treime faţă de cele din China.

"Trendul mutării din China în Vietnam se va accelera probabil pentru cel puţin doi-trei ani, în mare parte din cauza costurilor mai ridicate cu forţa de muncă ale Chinei. Autorităţile din Vietnam sunt foarte agresive acum în atragerea industriilor", a declarat Lee Jung Soon, şeful unei divizii pentru încurajarea afacerilor la Agenţia Coreeană pentru Încurajarea Investiţiilor din Vietnam.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/samsung-muta-fabricile-de-smartphone-uri-din-china-in-vietnam-pentru-a-si-mentine-profitul-11759642
11759642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.