Cele mai populare evenimente care sunt postate pe Facebook

Autor: Oana Netbai Postat la 11 decembrie 2013 260 afişări

Activitatea pe reţelele de socializare este atât de accelerată, încât se pot face adevărate studii pe acest subiect. Utilizatorii postează orice, oricând şi oriunde, uitând astfel de intimitate şi de spaţiul personal.

Cele mai populare evenimente care sunt postate pe Facebook

Cele mai populare evenimente care sunt postate pe Facebook

Pe primul loc se află evenimentul în care utilizatorii îşi expun starea civilă şi numele partenerului. Acesta este urmat de postările cu locurile pe care utilizatorii le vizitează şi de impresiile din călătorii. Locul trei este deţinut de postarea „mi-am schimbat domiciliul” în care oamenii împart cu prietenii numele localităţii sau ţării în care locuiesc.

Pe locul patru avem un eveniment tragic: „încheierea unei relaţii”. La această postare toată lumea este alarmată, îşi exprimă compasiunea şi empatia faţă de situaţia şi îşi oferă sprijinul necondiţionat.

De la locul cinci aflăm despre prima întâlnire pe care o au utilizatorii de facebook şi numele persoanei cu care aceştia s-au întâlnit.

Şi anunţul unei sarcini este publicat pe Facebook. Acesta este situat pe locul şase şi este foarte popular în rândul prietenilor.

„Am primit un căţel!” Şi asta aflăm tot de pe Facebook. Vestea se află pe locul şapte în clasamentul nostru şi este însoţită de foarte multe fotografii.

Nici pierderea unor persoane dragi nu lipseşte de pe această reţea de socializare. Un moment tragic, dar care trebuie împărtăşit cu toată lumea.

Pe penultimul loc se află momentul în care utilizatorii fac câte o faptă ieşită din comun, cum este folosirea unui piercing.

Ultimul loc este ocupat de renunţarea la un vechi obicei. De cele mai multe ori acest eveniment este plin de negativism şi dezamagire din partea celui care îl postează.

Check-in este un buton des folosit de cei care îşi petrec mult timp pe Facebook. Aceştia nu au nici o reţinere în a arăta publicului unde se află la un anumit moment şi chiar de a-i spune ce face în acel loc. Un weekend la Disneyland merită un check-in şi foarte multe like-uri. De asemenea, o călatorie prin capitalele europene sunt demne de un check-in. Utilizatorii dau un check-in şi când ajung prin destinaţii exotice sau prin locuri renumite pentru sărăcia lor.

Şi temele abordate în discuţiile de pe Facebook merită atenţia noastră. De obicei discuţiile sunt construite în jurul actualităţii. La nivel global, cele mai discutate subiecte de anul acesta au fost despre Papa Francisc, alegerile din toată lumea, naşterea fiului regal, catastrofe naturale, faimosul Harlem Shake, inundaţiile de pe tot mapamondul, personajul Miley Cyrus, maratonul de la Boston, turul Franţei şi moartea lui Nelson Mandela.

La nivel naţional, subiectele de pe Facebok ocupă alt loc în clasament. Astfel, în Germania se vorbeşte cel mai mult despre FC Bayern şi performanţele ei, în Franţa despre echipa de fotbal Paris Saint-Germain, iar în Italia despre Lampedusa, cea mai mare insulă italiană. Este important de precizat că discuţiile despre taxele din Italia sunt puţine şi nu foarte popularizate. În Spania, subiectul principal este echipa Real Madrid si realizările sale şi la fel ca în Italia, subiectul despre criza economică şi despre taxe este aproape inexistent.

Andy Murray este în topul discuţiilor din Marea Britanie, iar realitatea economică se află la sfârşitul clasamentului. În Statele Unite ale Americii se vorbeşte cel mai mult despre liga naţională de fotbal şi despre eşecul guvernului american.

Facebook este cea mai populară reţea de socializare, iar numărul utilizatorilor este în continuă creştere.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-mai-populare-evenimente-care-sunt-postate-pe-facebook-11756046
11756046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.