LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Pariul pe turismul românesc

Manifestanţi au incendiat Parlamentul statului Guerrero, în Mexic, după dispariţia a 43 de studenţi

Autor: Gaidau Ion Postat la 13 noiembrie 2014 35 afişări

Aproximativ 500 de profesori şi studenţi mexicani care protestează faţă de dispariţia a 43 de studenţi la sfârşitul lui septembrie au incendiat parţial, miercuri, Parlamentul statului Guerrero (sud), dar şi vehicule, a constatat un fotograf al AFP.

Manifestanţii, care anterior au devastat şi incendiat sediul secretariatului regional al Ministerului Educaţiei, au răscolit birourile unor aleşi locali şi au incendiat hemiciclul şi bilblioteca, după care s-au îndreptat către sediul guvernatorului, la Chilpancigo, capitala statului Guerrero.

Protestatari au incendiat deja marţi sediul Partidului Revoluţiei Instituţionale (PRI) al preşedintelui mexican Enrique Peña Nieto, după ce, cu o zi înainte, au blocat accesul la aeroportul internaţional Acapulco, o staţiune celebră din regiune.

Protestele violente se succed în Mexic după ce ministrul Justiţiei a anunţat vineri că cei 43 de studenţi, daţi dispăruţi pe 26 septembrie, au fost, probabil, ucişi de membri ai unui grup de crimă organizată.

Patruzeci şi trei de studenţi ai şcolii normale Ayotzinapa au dispărut la 26 septembrie, în timp ce colectau fonduri în orăşelul Iguala. Autocarul lor a fost atacat de poliţia locală, susţinută de membri ai cartelului Guerreros Unidos. Acest atac s-a soldat cu şase morţi, între care trei studenţi.

Mai mulţi membri ai cartelului Guerreros Unidos, arestaţi în urma acestui atac, au dezvăluit că i-au asasinat pe studenţi, după care le-au ars cadavrele timp de 14 ore şi au aruncat rămăşiţele într-un râu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MEXIC,
MANIFESTAŢIE,
INCENDIU
/actualitate/manifestanti-au-incendiat-parlamentul-statului-guerrero-in-mexic-dupa-disparitia-a-43-de-studenti-13546198
13546198
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.