Mâncarea la următorul nivel sau doar un moft? Unul dintre cele mai importante lanţuri de supermarketuri din Europa începe să vândă insecte comestibile

Postat la 20 noiembrie 2018 284 afişări

Mâncarea la următorul nivel sau doar un moft? Unul dintre cele mai importante lanţuri de supermarketuri din Europa începe să vândă insecte comestibile

Lanţul de magazine Sainsbury's din Marea Britanie va oferi spre vânzare greieri prăjiţi, devenind astfel primul supermarket european care are în ofertă insecte comestibile.

 

Pungile vor conţine câte 50 de greieri şi vor costa în jur de 1,5 lire sterline.

 

Curajoşii vor avea parte de o "textură crocantă şi o aromă bogată". În prezent, piaţa globală a insectelor comestibile este una extrem de profitabilă; estimările arată că valoarea pieţei va depăşi, în 2023, 400 de milioane de lire sterline.

 

Rachel Eyre, un oficial de la Sainsbury's, a declarat celor de la The Independent că "gustările din insecte nu ar trebui să fie privite ca o provocare, ci ca o importantă sursă de proteine."

 

Greierii uscaţi conţin mai multe proteine decât carnea de vită, cea de pui sau cea de porc - 68 de grame de proteine la fiecare sută de grame.

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.