Majorarea din 15 septembrie a accizelor la carburanţi a ridicat rata anuală inflaţiei la 1,8%

Postat la 11 octombrie 2017 28 afişări

Media anuală a scumpirilor - rata inflaţiei - a crescut în septembrie la 1,8%, faţă de 1,1% în august, iar media lunară a avansat la 0,5%, pe fondul majorării accizelor la carburanţi aplicată de Guvern în 15 septembrie, reiese din datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS)

Majorarea din 15 septembrie a accizelor la carburanţi a ridicat rata anuală inflaţiei la 1,8%

Datele INS arată că în septembrie, faţă de august, combustibilii s-au scumpit cu 2,19%, după ce în august faţă de iulie preţurile acestora crescuseră cu 0,65%.

În septembrie, rata inflaţiei a fost de 0,5% faţă de august şi de 1,02% faţă de decembrie 2016, pe fondul majorării preţurilor la alimente şi mărfuri nealimentare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.