Maior: Este prematur sa fie avansate zone privind amplasarea scutului

Postat la 10 februarie 2010 46 afişări

Directorul SRI, George Maior, a declarat miercuri, dupa audierile de la Parlament pe tema scutului antiracheta, ca decizia privind locul de amplasare a interceptorilor terestri se va face in urma unei evaluari, el precizand ca este prematur sa se avanseze anumite zone in acest sens.

"Este o discutie care va avea loc in urmatoarele luni. Exista niste criterii inclusiv geografice, dar si de securitate referitoare la amplasarea acestui scut. Vom face o evaluare la nivel national si vom lua o decizie, bineinteles la momentul oportun, in urmatoarele luni, pe masura ce aceste discutii tehnice, care vor incepe in martie, vor avansa", a declarat George Maior.

Intrebat despre posibilitatea ca sistemele antiracheta sa fie amplasate in judetele Ialomita si Constanta, directorul SRI a afirmat ca nu se pot face astfel de "judecati" in acest moment.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scut,
antiracheta,
Romania,
SUA,
securitate,
garantii,
amplasare
/actualitate/maior-este-prematur-sa-fie-avansate-zone-privind-amplasarea-scutului-5495080
5495080
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.