Maia Sandu: Astăzi nu putem să renunţăm la achiziţia de gaze din Federaţia Rusă

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 04 aprilie 2022 34 afişări

Maia Sandu: Astăzi nu putem să renunţăm la achiziţia de gaze din Federaţia Rusă

Republica Moldova nu poate renunţa în prezent la achiziţia de gaze din Federaţia Rusă, spune, luni, preşedintele Maia Sandu.  Ea spune Republica Moldova găzduieşte 100.000 de refugiaţi ucraineni.

„Cel mai important element - achiziţia de gaze. Aici este cel mai mare aspect economic, dacă vorbim de relaţiile economice cu Federaţia Rusă. Noi avem pentru moment un singur furnizor de gaze, guvernul caută alternative, pentru că nici pentru noi nu este bine să fim dependenţi 100% de un singur furnizor. Situaţia pe piaţa gazelor este dificilă, (...) dar astăzi nu putem să renunţăm la achiziţia de gaze din Federaţia Rusă. Nu suntem singura ţară care nu renunţă”, a declarat, luni, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Ea precizează că Republica Moldova plăteşte zilnic 3-4 milioane de dolari pentru gazele cumpărate din Federaţia Rusă.

De asemenea, ea s-a referit şi la situaţia refugiaţilor ucraineni.

„Republica Moldova găzduieşte 100.000 de refugiaţi, ceea ce înseamnă 4% din populaţie. Dacă e mult sau puţin, fiecare îşi trage propria concluzie”, adaugă Maia Sandu.

Potrivit acesteia, în contul deschis de Ministerul de Finanţe de la Chişinău au fost donaţi, inclusiv de guvernele Elveţiei şi Lituaniei, circa 60 de milioane de lei moldoveneşti.

„Dacă din ţara noastră nu s-ar fi furat miliarde de lei în trecut, inclusiv de unii politicieni, atunci evident că resursele ar fi fost mai mari şi am fi putut ajuta mai multă lume. Asta este realitatea şi vom încerca pe viitor să ajutăm oamenii ca să treacă mai uşor prin această criză economică”, conchide Sandu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.