Maia Sandu: Acum doi ani unii bărbaţi spuneau că o femeie nu poate câştiga alegerile prezidenţiale

Autor: Cosmin Pirv Postat la 01 noiembrie 2022 36 afişări

Maia Sandu, prima femeie preşedintă a Republicii Moldova, a declarat marţi, în Parlamentul României la o conferinţă despre egalitatea de şanse, că în urmă cu doi ani unii bărbaţi spuneau că o femeie nu poate căştiga alegerile prezidenţiale.

Maia Sandu: Acum doi ani unii bărbaţi spuneau că o femeie nu poate câştiga alegerile prezidenţiale

„Societatea noastră sprijină implicarea femeilor în viaţa politică pentru că suntem europeni şi avem valori europene. Cetăţenii noştri au demonstrat că apreciază înainte de toate caracterul unui om, că îl măsoară pe celălalt după merite, indiferent dacă este femeie sau bărbat. Acum doi ani unii bărbaţi din spaţiul politic de la noi spuneau că o femeie nu poate câştiga alegerile prezidenţiale şi că în general femeile nu au ce căuta în politică. Dar, majoritatea cetăţenilor noştri au pus în faţă valoarea omului, nu prejudecăţile”, a spus Maia Sandu la conferinţa „Femeile parlamentar din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional”.

Ea susţine că în ultima perioadă tot mai multe femei din Moldova s-au implicat în politică.

„În Republica Moldova femeile sunt lidere în mai multe sfere de activitate. Ele conduc astăzi importante instituţii publice: Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Anticorupţie, Curtea Constituţională”, a precizat preşedinta Republicii Moldova.

Maia Sandu a mai spus că în Parlamentul Republicii Moldova 40% dintre deputaţi sunt femei şi că în jur de 200 de femei conduc primării, ceea ce înseamnă 22% din numărul total.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maia sandu,
femei,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.