Mai putin si mai des

Postat la 11 decembrie 2009 46 afişări

Daca in anii trecuti, operatorii logistici de transport intalneau frecvent cereri pentru curse rare si la capacitate maxima, tendinta pentru perioada urmatoare ar fi cea a curselor mai dese, insa incarcate pe jumatate.

FM Logistic Romania, subsidiara locala a grupului francez FM Logistic, vizeaza anul acesta o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, in conditiile in care firma detine, in prezent, sase depozite si are aproximativ 600 de angajati. Mai bine de jumatate din cifra de afaceri a companiei provine din activitati de depozitare, manipulare si pregatire a marfii, 40% din servicii de transport, iar 5% constituie activitati de ambalare secundara, a declarat Sylvain Cotin, director al FM Logistic pentru Romania si Ungaria. Cotin precizeaza ca ponderea serviciilor de transport ar putea creste usor, datorita tendintei din piata de a transporta cantitati mai mici la intervale mai scurte.

In prezent compania detine doua depozite la Timisoara, unul 13.000 de mp pentru Nestle, si unul de doua ori mai mare pentru Procter&Gamble, si patru in Bucuresti pentru Cora, Henkel, L'Oreal si Yves Rocher, cu o suprafata totala in capitala de 17.000 de mp. FM executa servicii de transport intern pentru Cora, Profi Rom Foods Kraft Foods Romania, L'Oréal, SCA Packaging, Nestle, Unilever, Dufa Deutek, BIC, BETTY Ice si Nestle Ice Cream.

Sylvain Cotin explica cresterea profitului operational al companiei cu circa un sfert fata de anul trecut prin faptul ca retail-ul si sectorul FMCG nu au fost afectate semnificativ de criza. "Oamenii renunta la lux si masini, dar continua sa manance", sustine directorul FM Logistic.

FM Logistic Romania a semnat recent un contract cu producatorul de medicamente Sanofi Aventis, companie internationala in domeniul farmaceutic. In acest sens, FM a pregatit un spatiu de 2.500 de mp langa Bucuresti dotat cu doua zone speciale de control al temperaturii, tinand cond de modul strict de pastrare al produselor farmaceutice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mai-putin-si-mai-des-5172547
5172547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.