Mai mulţi utilizatori ai exchange-ului de criptomonede Coinsuper din Hong Kong spun că nu îşi mai pot retrage banii încă din noiembrie. Unii investitori au apelat la poliţie

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 ianuarie 2022 256 afişări

Mai mulţi utilizatori ai exchange-ului de criptomonede Coinsuper din Hong Kong spun că nu îşi mai pot retrage banii încă din noiembrie. Unii investitori au apelat la poliţie

Mai mulţi utilizatori ai exchange-ului de criptomonede Coinsuper din Hong Kong sunt revoltaţi, în contextul în care aceştia nu îşi mai pot retrage banii din platformă încă de la finalul lunii noiembrie, conform mesajelor care inundă canalul oficial de Telegram al Coinsuper, potrivit CoinDesk.

Scandalul pune într-o lumină negativă operatorii de platforme de exchange care se află deja într-o situaţie tensionată pe fondul iniţiativei autorităţilor de a schimba cadrul de reglementare. Guvernul plănuieşte să propună o lege prin care ar impune operatorilor de platforme de exchange să obţină o licenţă specifică de funcţionare.

Publicaţia americană Bloomberg scrie că cel puţin şapte investitori au apelat la poliţie, iar oamenii legii au deschis o investigaţie în cazul unei persoane care a cumpărat criptomonede „printr-o companie de investiţii” şi care nu îşi mai poate retrage fondurile din decembrie.

CoinDesk notează că administratorul canalului oficial de Telegram al Coinsuper nu mai răspunde la mesaje.

Un trader care utilizează Coinsuper din 2018 a declarat pentru sursa citată că nu mai poate accesa echivalentul a 20.000 de dolari şi nu a mai primit niciun răspuns de la administrator din data de 1 decembrie. Şi el a apelat la poliţie.

Coinsuper a înregistrat volume de tranzacţionare de 14 milioane de dolari în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă că este o platformă de dimensiuni reduse. Pentru context, volumul de tranzacţionare pe Binance pe ultimele 24 de ore este de 22 de miliarde de dolari, conform datelor CoinMarketCap.

În cea mai bună perioadă pe care a avut-o, Coinsuper înregistra la finalul lui 2019 volume zilnice de 1,3 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

În perioada iulie-decembrie 2021 mai mulţi angajaţi ai companiei care operează exchange-ul şi-au dat demisia.

Coinsuper a fost fondat în 2017 şi este susţinut de Pantera Capital, care încă listează compania în portofoliul publicat pe website-ul propriu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
retragere,
bani,
hong kong,
politie,
utilizatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.