Mai mulţi economişti cu premiul Nobel sunt optimişti cu privire la zona euro. Edward Prescott: Europa va înregistra un boom economic şi va depăşi SUA

Postat la 26 august 2011 14 afişări

Mai mulţi laureaţi ai premiului Nobel în economie apreciază că zona euro va supravieţui crizei datoriilor suverane, dar că o eventuală scindare ar putea fi provocată mai degrabă de Germania decât de Grecia.

Cu pieţele la marginea prăpastiei din cauza munţilor de datorii formaţi în Europa şi Statele Unite în timpul crizei financiare mondiale, 17 deţinători ai premiului Nobel în economie s-au reunit în această săptămână pe insula Lindau de pe lacul Constance din sudul Germaniei, pentru a discuta despre disciplina economică. Între participanţi se află Joseph Stiglitz, care a primit premiul Nobel în 2001, pentru activitatea sa privind reacţia pieţelor la informaţiile asimetrice, Myron Scholes, laureat în 1997 pentru activitatea în domeniul instrumentelor derivate, şi Robert Mundell, câştigător în 1999 al distincţiei pentru analiza sa în domeniul valutar. "Nu cred că euro este în pragul prăbuşirii. Europa trebuie să meargă înainte, spre un echivalent al Statelor Unite", a arătat Mundell.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
premiu nobel,
previziuni,
zona euro
/actualitate/mai-multi-economisti-cu-premiul-nobel-sunt-optimisti-cu-privire-la-zona-euro-edward-prescott-europa-va-inregistra-un-boom-economic-si-va-depasi-sua-8658589
8658589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.