Mai mulţi bani pe vacanţe

Autor: Mirabela Tiron Postat la 22 februarie 2013 22 afişări

Fie că aleg sejururi interne sau deplasări în destinaţii externe, românii nu renunţă la vacanţe. În perioada ianuarie-noiem­brie a anului trecut, 10,4 mili­oane de români au plecat în străinătate, număr în creştere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit ulti­melor date disponibile de la Institutul Naţional de Statistică.

Fie că aleg sejururi interne sau deplasări în destinaţii externe, românii nu renunţă la vacanţe. În perioada ianuarie-noiem­brie a anului trecut, 10,4 mili­oane de români au plecat în străinătate, număr în creştere cu 2,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, potrivit ulti­melor date disponibile de la Institutul Naţional de Statistică. Aproape 1,2 miliarde de euro au cheltuit românii în destinaţii externe în primele nouă luni ale anului trecut, potrivit BNR.În ultimii ani, pe lista de vacanţe au apărut alături de sejururile clasice pe litoralul românesc, al bulgarilor, grecilor sau turcilor croazierele pe Marea Medi­terană sau Caraibe, dar şi sejururile în destinaţii exotice precum Republica Domi­nicană sau Thailanda. Cei mai mulţi plătesc 500-600 de euro pentru o vacanţă, dar persoanele cu bugete mari alocă şi peste 10.000 de euro pentru a se răsfăţa în vacanţe luxoase, departe de casă. Pe de altă parte, străinii nu au prins încă gustul vacanţelor în România. Deşi în ţară au sosit 7,4 milioane de persoane, doar 1,5 milioane s-au şi cazat în unităţile turistice.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mai-multi-bani-pe-vacante-10587032
10587032
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.