MAI: Din 15 mai sunt permise unele zboruri, este menţinută interdicţia pentru zonele roşii

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 mai 2020 1773 afişări

MAI: Din 15 mai sunt permise unele zboruri, este menţinută interdicţia pentru zonele roşii

Din 15 mai va fi permisă efectuarea zborurilor cu aeronave de stat, de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, aterizările tehnice necomerciale, precum şi zborurile efectuate de toţi operatorii aerieni prin curse charter, cu avizul autorităţilor

Ministerul Afacerilor Interne a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgenţă, începând cu data de 15 mai 2020.

Va fi menţinută suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre şi dinspre ţările din zona roşie de risc epidemiologic pe durată determinată, potrivit dispoziţiilor normelor internaţionale aplicabile.

O altă măsură care va fi menţinută este suspendarea transportului rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru cursele efectuate către toate ţările din zona roşie de risc epidemiologic şi din acestea către România.

Nu va fi permisă intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor.

Va fi permisă, în schimb, intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor străini şi apatrizilor care fac parte din următoarele categorii: 1. membri de familie ai cetăţenilor români; 2. membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale U.E. sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România; 3. persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţile, ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit dreptului U.E.; 4. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent; 5. personal diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar; 6. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriaţi ca urmare a acordării protecţiei consulare; 7. pasageri care călătoresc din motive imperative; 8. persoane care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
15 mai,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.