MAI: Din 15 mai sunt permise unele zboruri, este menţinută interdicţia pentru zonele roşii

Autor: Dorin Oancea Postat la 09 mai 2020 1764 afişări

MAI: Din 15 mai sunt permise unele zboruri, este menţinută interdicţia pentru zonele roşii

Din 15 mai va fi permisă efectuarea zborurilor cu aeronave de stat, de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, aterizările tehnice necomerciale, precum şi zborurile efectuate de toţi operatorii aerieni prin curse charter, cu avizul autorităţilor

Ministerul Afacerilor Interne a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgenţă, începând cu data de 15 mai 2020.

Va fi menţinută suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre şi dinspre ţările din zona roşie de risc epidemiologic pe durată determinată, potrivit dispoziţiilor normelor internaţionale aplicabile.

O altă măsură care va fi menţinută este suspendarea transportului rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru cursele efectuate către toate ţările din zona roşie de risc epidemiologic şi din acestea către România.

Nu va fi permisă intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetăţenilor străini şi apatrizilor.

Va fi permisă, în schimb, intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor străini şi apatrizilor care fac parte din următoarele categorii: 1. membri de familie ai cetăţenilor români; 2. membri de familie ai cetăţenilor altor state membre ale U.E. sau ale Spaţiului Economic European ori ai Confederaţiei Elveţiene, cu rezidenţă în România; 3. persoane care posedă o viză de lungă şedere, un permis de şedere sau un document echivalent permisului de şedere eliberat de autorităţile, ori un document echivalent acestora emis de autorităţile altor state, potrivit dreptului U.E.; 4. persoane care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de şedere sau un alt document echivalent; 5. personal diplomatic sau consular, personal al organizaţiilor internaţionale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar; 6. pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriaţi ca urmare a acordării protecţiei consulare; 7. pasageri care călătoresc din motive imperative; 8. persoane care au nevoie de protecţie internaţională sau din alte motive umanitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transporturi,
15 mai,
Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi  să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen

Chiar dacă investiţiile noi în producţie au devenit un soi de rara avis a industriei locale, schimbările din domeniu nu înseamnă doar închideri de fabrici, ci şi intrarea pe cele mai noi nişe ale industriei globale.

vezi continuarea
ZF.ro
Cum arată imprimanta viitorului Cum arată imprimanta viitorului
Mediafax
Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive” Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive”
Minunea japoneză. Cum a reuşit Japonia să aibă un număr redus de cazuri şi decese cauzate de coronavirus fără să impună RESTRICŢII
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD
Veste bună pentru românii care vor să se întoarcă în ţară: Nu mai au obligativitatea de a se mai izola
MonitorulSiguranteiCetateanului
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a) Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)
COMENTARIU Marius Oprea: România, o ţară săracă? Fraierii sînt săraci. Şmecherii prosperă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.