În pragul colapsului: Tara care este pe cale să intre pentru a 9-a oară în incapacitate de plată

Autor: Alex Ciutacu Postat la 09 mai 2020 279 afişări

Argentina se află în pragul colapsului, întrucât este pe cale să intre în incapacitate de plată luna aceasta pentru a noua oară în istoria ţării, potrivit analiştilor citaţi de CNBC.

Guvernul se află în negocieri dure cu creditorii internaţionali, în contextul în care politicienii au propus un plan de restructurare a datoriei externe de 65 miliarde dolari luna trecută.

Oferta expiră vineri şi a fost deja respinsă de mai mulţi manageri de active importanţi.

Într-o situaţie separată, o perioadă de graţie acordată pentru plata unor dobânzi de 500 milioane dolari pentru trei emisiuni de obligaţiuni diferite se încheie în data de 22 mai.

Dacă până atunci guvernul nu ajunge la o altă înţelegere cu creditorii şi nu efectuează plăţile, Argentina ar putea ajunge în incapacitate de plată pentru a treia oară în doar două decenii.

Colapsul vine la doar cinci luni după ce Alberto Fernandez a devenit preşedintele Argentinei.

Ţara este în carantină naţională din 20 martie şi s-a confruntat cu o recesiune adâncă în ultimii doi ani, cu o inflaţie extrem de ridicată şi cu o criză a datoriei din ce în ce mai presantă.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.