MAE: Ambasada României la Cairo funcţionează normal. Nu s-au înregistrat cereri de repatriere

Postat la 04 iulie 2013 50 afişări

Ambasada României la Cairo funcţionează normal având în vedere localizarea acesteia în capitala egipteană, iar până acum misiunea diplomatică nu a primit nicio solicitare de sprijinire a repatrierii din partea cetăţenilor români.

MAE: Ambasada României la Cairo funcţionează normal. Nu s-au înregistrat cereri de repatriere

 "Cetăţenii români se pot deplasa la Ambasadă şi pot beneficia de servicii şi asistenţă consulară, iar programul de lucru al Ambasadei este cel normal (...) Localizarea ei este de aşa natură încât permite acest lucru, în comparaţie cu misiunile altor ţări care au luat decizii (de retragere a personalului - n.r.)", a declarat joi Brânduşa Predescu, purtătorul de cuvânt al MAE.

De asemenea, MAE este pregătit să ia măsuri privind rechemarea personalului, însă numai dacă situaţia o va impune.

Totodată, oficialul MAE a subliniat că în Cairo se află doar câteva zeci de rezidenţi români, iar Ambasada nu a primit nicio solicitare de sprijinire a repatrierii din partea cetăţenilor români, adăugând şi că zborurile Tarom pe ruta Cairo-Bucureşti funcţionează cu program normal până la această oră.

"Ambasada României la Cairo este pregătită să reacţioneze în funcţie de situaţie pentru a acorda ajutor în caz că va fi solicitat", a spus Predescu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/mae-ambasada-romaniei-la-cairo-functioneaza-normal-nu-s-au-inregistrat-cereri-de-repatriere-11085490
11085490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.