Macron a vorbit cu premierul Belgiei după atacul terorist din Bruxelles. Suspectul este încă liber

Autor: Laura Buciu Postat la 17 octombrie 2023 15 afişări

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, l-a sunat pe premierul belgian Alexander De Croo, după atacul terorist din Bruxelles, în care au murit două persoane. Agresorul, un tunisian de 45 de ani, este încă liber.

Macron a vorbit cu premierul Belgiei după atacul terorist din Bruxelles. Suspectul este încă liber

Emmanuel Macron l-a sunat pe Alexander De Croo pentru a-şi exprima solidaritatea.

„Tocmai am vorbit cu prim-ministrul Alexander De Croo pentru a exprima solidaritatea francezilor în acest moment teribil prin care trece Bruxellesul. Ne gândim la victimele acestui atac laş, precum şi la prietenii noştri belgieni şi suedezi al căror şoc îl împărtăşim”, a scrie pe platforma X, preşedintele Franţei.

În tot acest timp, teroristul de la Bruxelles este încă în libertate, relatează presa belgiană.

Potrivit presei, fanii din Bruxelles au fost atacaţi de un tunisian în vârstă de 45 de ani, iar casa lui a fost deja percheziţionată.

Două persoane, fani ai echipei naţionale a Suediei, au murit luni seara, după un atac terorist în centrul Bruxelles-ului. Împuşcăturile au avut loc în apropiere de Place Sainctelette, pe Boulevard d'Yprès.

Atacatorul ar fi strigat „Allahu akbar” şi a tras în toate direcţiile în timp ce cobora de pe scuter cu o armă de tip Kalaşnikov. Potrivit site-ului „SudInfo La Capitale”, presupusul autor al atacului s-a filmat revendicându-şi apartenenţa la Isis şi lăudându-se că a ucis necredincioşi.

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Bruxellesului şi a întărit imediat securitatea în jurul stadionului unde avea loc meciul dintre Belgia şi Suedia. Partida a fost întreruptă la cererea celor două echipe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
macron,
atac,
terorist

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.