„Mă surprinde anduranţa pe care o aveţi la penibil şi la ipocrizie”, le-a spus Lucian Bode deputaţilor USR. El respinge acuzaţiile de plagiat din moţiunbea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei. „Până la dezertarea USR de la guvernare, nu a interesat pe nimeni teza mea de doctorat”, mai spus Bode

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 06 februarie 2023 42 afişări

„Mă surprinde anduranţa pe care o aveţi la penibil şi la ipocrizie”, le-a spus Lucian Bode deputaţilor USR. El respinge acuzaţiile de plagiat din moţiunbea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei. „Până la dezertarea USR de la guvernare, nu a interesat pe nimeni teza mea de doctorat”, mai spus Bode

„Este evident că aveţi idei puţine şi fixe, deci nu pot să mă declar suprins de ideea voastră de a mai depune încă o moţiune. Recunosc că mă surprinde anduranţa pe care o aveţi la penibil şi la ipocrizie”, spune Lucian Bode.

El afirmă că motivul şedinţei de luni este „să asistăm la abuzarea unui mecanism constituţional în scop electoral, să se mai audă de cele două formaţiuni de dezertori”.

„Până la dezertarea USR de la guvernare, nu a interesat pe nimeni de teza mea de doctorat. Tot până la dezertarea USR de la guvernare cheltuiau bani să-şi laude cei câţiva primari. Acum au cheltuit milioane de lei pe injurii, instigare la ură şi acuzaţii fără temei”, adaugă Bode.

El a declarat că USR este „condus de un pui de securist înconjurat de o gaşcă de bezmetici”.

„Aşa arată conducerea USR astăzi, iar strategia lor a avut un singur efect - au dus USR la un minim istoric, 6-8%. (...) Astăzi nişte analfabeţi funcţional încearcă să mă denigreze, mă răsticnesc în piaţa publică cu privire la parcursul meu academic şi profesional. revenind la teză, în 2018, respectând absolut toate reglementările şi standardele în vigoare atunci, în urma susţinerii publice teza mea a primit calificativul foarte bine şi distincţia Magna cum laude din partea unei comisii de doctorat din care au făcut parte personalităţi recunoscute în spaţiul academic şi care au coordonat sute de doctoramnzi în cariera lor. Ulterior, în 2019, timp de 10 luni CNATCU a analizat în amănunt teza şi a decis să o valideze”, mai spune ministrul de Interne.

El întreabă „cum e posibil ca în 2018 UBB să certifice calitatea tezei şi să propună susţinetrea public, apoi în 2019 CNATCU să valideze teza, iar în 2022 aceeaşi UBB să recomande îndreptarea unor erori de citare prin erată, ca mai apoi în 2023, la presiunea politică a USR să-şi îngroape absolut toate evaluările anterioare”.

„Ceea ce au făcut câţiva muşterii USR de la UBB, în frunte cu dacian Dragoş, preşedintele Comisiei de etică de la UBB şi atenţie beneficiarul susţinerii USR pentru ocuparea unor funcţii publice în perspectiva adoptării ultimei hotărâri nu are nicio legătură cu realitatea sau cu respectarea legii”, încheie Bode.

Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au depus miercuri o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode: „România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni”.

„Considerăm că România merită să aibă un şef al poliţiştilor care să nu fie hoţ şi considerăm că România merită un negociator în dosarul Schengen care să fie privit cu respect de partenerii europeni”, spunea Cristian Seidler, deputat USR.

Documentul, intitulat „România merită mai mult decât hoţi în funcţii publice”, este semnat de parlamentarii USR şi partidului Forţa Dreptei.

„Scopul prezentei moţiuni este acela de a atrage atenţia asupra întârzierii nepermise într-o funcţie guvernamentală a unui om care nu o merită, aşa cum nu-şi merită titlul academic sau respectul oricărui om care a muncit cinstit în această ţară. Încă-ministrul de Interne Lucian Bode nu numai că refuză să îşi asume responsabilitatea pentru propriile fapte, dar, cu un insultător tupeu, încearcă să mute discuţia pe un teren al banalelor schimburi de replici politice. În paralel, declanşează o ofensivă juridică dublată de o campanie mediatică menită să prezinte o realitate parţială, mincinoasă şi, pe alocuri, de-a dreptul ridicolă”, potrivit textului moţiunii USR şi Forţa Dreptei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bode,
moţiune,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.