Luptă strănsă pentru economiile populaţiei: CEC iese cu o ofertă promoţională prin care majorează dobânda la depozitele populaţiei pe un an de la 4,6% la 6%, iar la trei ani de la 5,1% la 6,5%

Autor: Cristina Bellu Postat la 27 iunie 2022 25 afişări

Luptă strănsă pentru economiile populaţiei: CEC iese cu o ofertă promoţională prin care majorează dobânda la depozitele populaţiei pe un an de la 4,6% la 6%, iar la trei ani de la 5,1% la 6,5%

CEC Bank a lansat luni o ofertă promoţională pentru o lună, pentru a atrage economiile populaţiei, majorând dobânzile la depozite, în funcţie de scadenţă.

La un an dobânda creşte de la 4,5%-4,6% la 6%, iar la trei ani de la 5-5,1% la 6,5%.

La o lună, dobânda creşte de la 2-2,1% la 3,5%

Băncile au ajuns să se bată pentru economiile populaţiei având în vedere situaţia extrem de tensionată de pe piaţa interbancară, unde politica monetară mai dură a BNR a dus la reducerea lichidităţii disponibile.

De fapt, BNR încearcă să forţeze băncile să majoreze mai mult dobânzile la depozite astfel încât populaţia sa-şi ţină banii in bănci, şi mai ales în lei.

Pe de altă parte, băncile oferă în tranzacţiile bilaterale dobânzi mult mai mari, cuprinse între 9-11%. Dar şi aşa, dobânzile sunt sub inflaţie, care în mai a ajuns la 14,5%, iar în iunie şi iulie se aşteaptă să crească şi mai mult.

Mai jos sunt dobânzile pe care le oferă CEC Bank, una dintre băncile cele mai mari, în atragerea şi ţinerea economiilor populaţiei

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
populatie,
economii,
cec,
depozite,
dobanda,
oferta,
majorare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.