Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi

Autor: Cosmin Pirv Postat la 04 martie 2024 215 afişări

(Ştire republicată. Ştirea a fost publicată iniţial sâmbătă, 2 martie 2024, la ora 10:49:14).

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi

Elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a seral încep luni simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unităţi de învăţământ şi va implica participarea a peste 146.000 de elevi.

Astfel, luni este programată proba la Limba şi literatura română, marţi proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi proba la Limba şi literatura maternă.

Probele scrise implică următoarele discipline: limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15.00, pe pagina web dedicată.

Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educaţie la simularea probelor Evaluării Naţionale pentru clasele a VIII-a.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
simulare,
bacalaureat,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.