Lumea sportului e în stare de şoc! Un campion mondial s-a stins din viaţă subit, la doar 29 de ani

Autor: Rafael Hekman Postat la 19 ianuarie 2024 83 afişări

Lumea sportului e în stare de şoc! Un campion mondial s-a stins din viaţă subit, la doar 29 de ani

Fostul campion mondial la săritura cu prăjina Shawn Barber a murit la vârsta de 29 de ani

Shawn Barber, deţinătorul recordului canadian şi campion mondial la săritura cu prăjina în 2015, a murit la vârsta de 29 de ani. Agentul lui Barber, Paul Doyle, a confirmat pentru Reuters că acesta a murit miercuri acasă, în Kirkwood, Texas, din cauza unor complicaţii medicale.

„Mai mult decât un atlet incredibil, Shawn a fost o persoană cu o inimă atât de bună, care i-a pus întotdeauna pe ceilalţi înaintea sa", a declarat Doyle joi. „Este tragic să pierzi o persoană atât de bună la o vârstă atât de tânără".

Barber a cucerit aurul la Jocurile Panamericane din 2015, iar câteva săptămâni mai târziu, tânărul atunci de 21 de ani aînvins un pluton din care făceau parte medaliatul cu argint Raphael Holzdeppe din Germania şi favoritul Renaud Lavillenie, cucerind titlul mondial la Beijing.

Cea mai bună săritură a lui Barber, de 6,0 metri, stabilită la 15 ianuarie 2016, este încă recordul canadian. El a concurat şi la Jocurile Olimpice de la Rio 2016.

Barber a concurat pentru prima dată la săritura cu prăjina la vârsta de şapte ani, spulberând recordul şcolar al SUA cu mai mult de un metru, înainte de a câştiga două titluri NCAA indoor consecutive pentru Universitatea din Akron, în 2014 şi 2015 şi apoi titlul NCAA outdoor din 2015.

Săritorul avea dublă cetăţenie, deoarece tatăl său, George, antrenorul său în cea mai mare parte a vieţii sale, s-a născut în Kincardine, la nord-vest de Toronto.

Când a fost numit pentru prima dată într-o echipă canadiană, el a spus că a ales să concureze pentru Canada pentru a călca pe urmele tatălui său.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
deces,
barber,
atletism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.