Ludovic Orban: Rocada va fi catastrofală pentru PNL

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 03 martie 2023 53 afişări

Conducerea PNL ascultă „orbeşte” de Klaus Iohannis şi chiar dacă mai sunt unii care „mai mârâie pe la colţuri”, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei de la guvernare, „ceea ce va fi catastrofal pentru PNL”, spune fostul preşedinte liberal Ludovic Orban.

Ludovic Orban: Rocada va fi catastrofală pentru PNL

Întrebat la RFI ce semnal transmit Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu atunci când repetă insistent că totul e în regulă şi că rocada de la guvernare se va face la termen, Ludovic Orban a răspuns „că nu e totul în regulă şi că sunt discuţii legate de posibilitatea de a nu se face rocada”.

„Eu dacă aş fi în PNL, n-aş accepta niciodată să votez la putere un premier PSD, cel care a fost inamicul politic. Probabil or mai fi câţiva membri PNL, câţiva parlamentari PNL care mai au probleme de conştiinţă legate de această complicitate la numirea unui premier aparţinând PSD. Probabil sunt ceva discuţii şi din cauza asta, atât Ciolacu, cât şi Ciucă, mai ales, mai sunt şi alţii care mai dau declaraţii pe tema asta, tot simt nevoia să repete că se va respecta protocolul”, spune Orban.

Fostul premier consideră că rocada din luna mai va fi „catastrofală pentru PNL”.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, eu anticipez că se va face rocada, pentru că la ora actuală, PNL nu mai e un partid de sine stătător, comanda lui este la Cotroceni, această alianţă contra naturii a fost impusă de Iohannis şi Iohannis este cel mai vulnerabil în situaţia în care nu se face rocada, pentru că realitatea este că astăzi PSD-ul are la dispoziţie foarte multe instrumente de a scoate PNL de la guvernare şi chiar de a-l demite pe Iohannis (...). Astăzi, din păcate, conducerea

PNL, toţi cei care deţin funcţii în zona de guvernare atât la nivel central, cât şi la nivel local ascultă orbeşte de ceea ce le cere Iohannis şi chiar dacă mai sunt unii care mai mârâie pe la colţuri, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru PNL”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
ciucă,
ciolacu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.