LOVITURĂ uriaşă la cea mai mare bancă. S-a prăbuşit total şi acum undele de şoc aruncă haos în toată lumea

Postat la 19 decembrie 2018 443 afişări

Acţiunile Erste Bank (EBS), unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa de Est, se prăbuşesc cu 8% la bursa de la Viena în condiţiile în care Guvernul PSD a anunţat că va impune o taxă bancară în România, care va impacta şi BCR, una dintre cele mai importante bussinesuri al austriecilor în regiune.

LOVITURĂ uriaşă la cea mai mare bancă. S-a prăbuşit total şi acum undele de şoc aruncă haos în toată lumea

La ora redactării acestei ştiri acţiunile EBS se tranzacţionează la 29,9 euro pe unitate, în scădere cu 2,7 euro faţă de şedinţa precedentă.

 

Bursa de la Bucureşti sângerează astăzi în condiţiile în care indicele principal BET se prăbuşeşte cu 8%, cel mai abrupt declin al pieţei româneşti de capital determinat doar de factori interni.

 

Prăbuşirea aduce aminte de perioada de criză din 2007-2008 însă în realitate este determinată de peticirea unui buget mult prea generos decât îi permite statutul de a doua cea mai săracă economie a Uniunii Europene, prin aplicarea unor taxe care loves puternic sectoar reprezentative la bursă, precum bancar şi energie.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
prabusire,
aruncare,
banca,
haos

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.