Lovitură pentru democraţie: conducerea Poloniei încearcă să instaureze autoritarismul

Postat la 24 octombrie 2017 1036 afişări

După ce Polonia s-a situat timp de 28 de ani în fruntea statelor europene care au învins comunismul, şi-au îmbrăţişat democraţia din vest, comisarul ţării pentru drepturile omului trage semnalul de alarmă în privinţa traiectoriei politice pe care a intrat cea mai mare naţiune a estului european. Polonia este pe un drum nesigur care i-ar putea duce la un sistem bazat pe autoritarism, arată o analiză politică Bloomberg.

Lovitură pentru democraţie: conducerea Poloniei încearcă să instaureze autoritarismul

Ultimul plan al preşedintelui Andrzej Duda şi al partidului majoritar este de a moderniza Curtea Supremă şi a stabili un corp judiciar puternic care să revoce ultimele mecanisme care protejează conducerea pe baza Constituţiei în Polonia, spune Adam Bodnar, ales în 2015 Avocatul Poporului al Poloniei.

 

Vocea lui se suprapune îngrijorărilor pronunţate de Uniunea Europeană şi de Statele Unite cu privire la încercarea anumitor personaje politice de a submina legea fundamentală a statului.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.