Lovitură pe piaţa de retail: Un mare lanţ de magazine creşte salariile semnificativ. Cât va câştiga de acum o casieră de la Metro

Postat la 25 decembrie 2016 140 afişări

Lovitură pe piaţa de retail: Un mare lanţ de magazine creşte salariile semnificativ. Cât va câştiga de acum o casieră de la Metro

Salariile sunt "nefiresc" de mici în Romania ►Lipsa de competitivitate vine din ineficienţa managementului din Romania ► Salariile trebuie să crească în continuare pentru ca oamenii să nu mai plece din ţară. 
 

Începand de anul viitor, venitul minim din cadrul retailerului Metro Cash & Carry va ajunge la 2.000 de lei net pe lună, în creştere cu 20% faţă de nivelul din prezent, venit care include bonusurile trimes­triale, plata orelor supli­men­tare, tichetele de masă sau celelate beneficii de tipul primelor de Paşte sau de Crăciun.

"Începand cu anul 2017, un casier/ lucrător polivalent din cadrul Metro Cash& Carry Romania va caştiga 30.000 de lei brut pe an, echivalentul unui venit net lunar de 2.000 de lei. Venitul va fi format din salariul de bază (cu o pondere de 60% în total venituri) şi sporuri, prime, bonusuri de performanţă, tichete de masă (40%). Mi-aş dori ca oamenii să caştige mai mult în Romania, pentru că este nefiresc ce se întamplă la noi prin com­pa­raţie cu alte state", a spus Valentin Păuna, director de resurse umane şi membru în consiliul de administraţie al Metro Cash& Carry Romania, companie care are peste 4.000 de angajaţi în 30 de magazine.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.