Lovitură dură pentru Apple: Foxconn, principalul furnizor de semiconductori pentru companie, anunţă că se retrage dintr-un proiect mamut de 19,5 miliarde de dolari în India

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 11 iulie 2023 13 afişări

Lovitură dură pentru Apple: Foxconn, principalul furnizor de semiconductori pentru companie, anunţă că se retrage dintr-un proiect mamut de 19,5 miliarde de dolari în India

Principalul furnizor al Apple, Foxconn s-a retras dintr-un proiect joint-venture în valoare de 19,5 miliarde de dolari cu conglomeratul indian Vedanta, care ar fi adus producţia de semiconductori şi display-uri în statul indian Gujarat, scrie CNBC.

„Foxconn a hotărât că nu va merge mai departe în joint venture cu Vedanta”, a declarat compania taiwaneză pentru CNBC. Mişcarea este o lovitură semnificativă pentru ambiţiile prim-ministrului indian Narendra Modi de a transforma ţara într-o putere globală în sfera producţiei de înaltă tehnologie.

Companiile americane, printre care Apple, şi-au împins furnizorii să-şi diversifice lanţurile de aprovizionare dincolo de China continentală, pe măsură ce tensiunile geopolitice şi economice cresc.

Guvernul SUA şi marile firme de tehnologie au început să identifice în mod deschis progresele tehnologice chineze şi dominaţia în producţie ca fiind o ameninţare cheie la adresa securităţii naţionale. Unele corporaţii americane, victime timp de multă vreme a spionajului industrial chinez, reevaluează operaţiunile în China ca parte a eforturilor de „reducere a riscurilor”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Apple,
Foxconn,
furnizor,
China,
India,
SUA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.