Lovitură după lovitură la Amazon: După ce a anunţat că va concedia 18.000 de angajaţi, gigantul american întrerupe construcţia celui de-al doilea sediu din Virginia

Autor: Ştefan Stan Postat la 12 martie 2023 42 afişări

Lovitură după lovitură la Amazon: După ce a anunţat că va concedia 18.000 de angajaţi, gigantul american întrerupe construcţia celui de-al doilea sediu din Virginia

Amazon a întrerupt construcţia celui de-al doilea sediu al său din Arlington, Virginia, în cel mai recent efort de reducere a costurilor la gigantul de comerţ electronic şi cloud, scrie FT. 

Amazon are aproximativ 8.000 de angajaţi la sediul din Arlington, care lucrează într-o fază 1 deja finalizată a noului campus numit Met Park. Construcţia celei de-a doua faze, cunoscută sub numele de PenPlace, ar fi trebuit să înceapă anul acesta. Acel amplasament cuprinde trei clădiri de birouri şi "Helix", un turn în formă de tirbuşon de 350 de picioare care trebuia să fie piesa centrală arhitecturală a noului centru de birouri - cel mai mare din afara oraşului natal al Amazon, Seattle.

Compania a precizat că pauza nu are legătură cu reducerile de personal anunţate la începutul acestui an, prin care intenţiona să concedieze 18.000 de persoane din forţa sa de muncă corporativă, după ani de angajări rapide.

"Întotdeauna evaluăm planurile de spaţiu pentru a ne asigura că se potrivesc nevoilor noastre de afaceri şi pentru a crea o experienţă excelentă pentru angajaţi", a declarat vineri, într-o declaraţie, John Schoettler, şeful departamentului imobiliar al Amazon.

Amazon a declarat că este în continuare angajată în proiectul de 2,5 miliarde de dolari, care se aşteaptă să aducă 25.000 de lucrători în regiunea de lângă Washington, DC, până în 2030.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
amazon,
birouri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.