Lovitură de proporţii pentru două mari lanţuri de supermarketuri

Postat la 29 aprilie 2019 58 afişări

Autoritatea britanică pentru concurenţă a blocat preluarea reţelei Sainsbury de către Walmart, care deţine Asda, tranzacţie de 9,4 miliarde de dolari, o lovitură pentru lanţurile de supermarketuri care au vrut să fuzioneze pentru a depăşi liderul de piaţă Tesco, informează Reuters.

Lovitură de proporţii pentru două mari lanţuri de supermarketuri

Decizia Autorităţii pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA) este, de asemenea, un pas înapoi pentru directorul executiv al Sainsbury, Mike Coupe, şeful grupului din 2014. Pentru Walmart, înţelegerea a fost o modalitate de a ieşi din Marea Britanie, pe măsură ce îşi propune să îşi revizuiască activitatea internaţională.

Acordul ar fi condus la o diminuare substanţială a concurenţei, atât la nivel naţional, cât şi la nivel local, în condiţiile în care preţurile cresc în magazine, pe internet şi la benzinării, a afirmat CMA.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.