Lovitura de imagine pentru Petrom, inainte de inceperea subscrierii actiunilor

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 09 iulie 2011 47 afişări

Stirea ca Petrom si-a adaugat in portofoliu poate cea mai mare descoperire de zacaminte de gaze din Romania ultimilor sase ani a trezit brusc speculatiile ca statul si-ar vinde in cele din urma prea ieftin pachetul de 9,84%, pentru care subscrierea de actiuni la oferta publica are loc in perioada 11-22 iulie.

Zacamantul, descoperit in Oltenia, a rezultat din forari la 3.600 m adancime, testata la un debit maxim de circa 3.100 de barili de echivalent petrol pe zi. "Rezultatele confirma potentialul zacamantului si asteptarile noastre in ceea ce priveste regiunea Olteniei, unde am concentrat investitii mari", a declarat Johann Pleininger, membru al directoratului Petrom.

In ce priveste oferta de actiuni la bursa, statul a stabilit un pret maxim de 0,46 lei (comparativ cu pretul de la bursa de joi de 0,40 lei), valoarea maxima a ofertei fiind de circa 610 milioane de euro, din care investitorii mari au partea leului, respectiv 85%. "Credem ca pretul final de subscriere va fi la un discount de 20-25% fata de pretul maxim de subscriere", a estimat Raluca Ungureanu, analist in cadrul BCR.

Investitorii trebuie sa subscrie cel putin 3.000 de actiuni pentru ca oferta sa fie declarata reusita.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/lovitura-de-imagine-pentru-petrom-inainte-de-inceperea-subscrierii-actiunilor-8470449
8470449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.