Lotul României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică

Postat la 15 iulie 2022 65 afişări

Lotul României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică

Lotul României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada de Matematică, aceasta fiind cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani, anunţă ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Olimpiada Internaţională de Matematica (OIM/IMO) a fost organizata pentru prima oară in România, in anul 1959, la iniţiativa Societăţii de Ştiinţe Matematice. În acest an, IMO 2022 a fost organizată la Oslo şi au participat 105 ţări, precizează ministrul.

Primele locuri au fost ocupate de China şi Coreea, urmate de SUA şi Vietnam. România a obţinut 2 medalii de aur şi 4 medalii de argint, precizează ministrul.

Lotul a fost format din şase elevi, trei de clasa a X-a şi trei de clasa a XI-a, iar coordonatorul lotului de matematică al României este conf. dr. Cătălin Gherghe.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
matematica,
lot,
obtinere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.