Loredana Toma a fost aleasă cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021

Autor: Rafael Hekman Postat la 24 mai 2022 41 afişări

În urma unui sondaj al Federaţiei Europene de Haltere, sportiva română Loredana Toma a primit cele mai multe voturi, 1.629, informează Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Loredana Toma a fost aleasă cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021

Loredana Toma este triplă campioană europeană în 2021 şi deţinătoarea recordului european la stilul smuls, în limitele categoriei 64 kg.

Contracandidatele sale au fost: Emily Jade Campbell (Marea Britanie), Elena Cîlcic (Rep. Moldova), Saziye Edorgan (Turcia), Liana Ghiurjian (Armenia), Solfrid Koanda (Norvegia), Alina Maruşciak (Ucraina), Nina Streckx (Belgia), Patricia Caroline Strenuous (Suedia) şi Dora Meriama Tchakounte (Franţa).

La masculin, titlul de cel mai bun halterofil european din 2021 a revenit georgianului Laşa Talahadze, campion european, mondial şi olimpic în 2021, deţinătorul recordurilor la smuls, aruncat şi total la cat. +109 kg, cu 4.750 de voturi.

Loredana Toma îşi va primi trofeul în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 100-a ediţii a Campionatelor Europene pentru seniori, pe 27 mai, la Tirana (Albania).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
haltere,
loredana toma,
cosr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.