Locul din România care îţi dă fiori. Apa care nu îngheaţă niciodată şi în care au murit mulţi oameni

Postat la 20 ianuarie 2016 984 afişări

Locul din România care îţi dă fiori. Apa care nu îngheaţă niciodată şi în care au murit mulţi oameni

În România există o multidudine de locuri de poveste. Unul dintre ele este Grădina Zmeilor, o rezervaţie geologică şi peisagistică din Sălaj, comparată de unii cu Meteora grecilor.

Rezervaţia naturală Grădina Zmeilor declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, cuprinde un ansamblu neregulat de stânci cu numele de: “Fata Catanii, Zmeul şi Zmeoaica, Moşu, Călugarii, Căpitanul, Soldaţii, Eva, Dorobanţul, Degeţelul, Sfinxul”, cu forme bizare (turnuri, ciuperci, ace, abrupturi stâncoase), dispuse la baza dealului „Dumbrava”, formate prin ac’iunea aerului (îngheţ-dezghet, vânt, temperatură), a apei (spălare, şiroire) şi a proceselor gravitaţionale (prăbuşiri, surpări).

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apa,
romania,
decese,
inghetare,
oameni,
refuz,
gradina,
ansamblu
/actualitate/locul-din-romania-care-iti-da-fiori-apa-care-nu-ingheata-niciodata-si-in-care-au-murit-multi-oameni-14973987
14973987
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.