Locuitorii din Mariupol sunt trataţi ca nişte „sclavi” - oficial ucrainean

Autor: Andreea Tobias Postat la 13 iunie 2022 114 afişări

Un oficial ucrainean îi acuză pe ruşi că îi tratează pe locuitorii din Mariupol ca pe nişte "sclavi" şi "scuturi umane".

Locuitorii din Mariupol sunt trataţi ca nişte „sclavi” - oficial ucrainean

Petro Andriushchenko, un consilier al primarului din Mariupol, a scris pe Telegram că "ocupanţii" au anunţat că vor fi oferite provizii umanitare doar persoanelor cu dizabilităţi.

Toţi ceilalţi locuitori aflaţi încă în oraşul bombardat vor trebui să "supravieţuiască cum pot", a declarat dl Andriushchenko, aflat în afara Mariupolului, anunţă Sky News.

Oraşul a luptat săptămâni întregi împotriva forţelor Moscovei, în ciuda faptului că a fost atacat la greu şi că civilii au trăit în condiţii îngrozitoare, dar a căzut în cele din urmă luna trecută.

De asemenea, Andriushchenko a afirmat că ocupanţi ruşi intenţionează să distrugă toate clădirile avariate ale oraşului până la 1 septembrie.

"Pas cu pas, Rusia şi autorităţile de ocupaţie vor începe să îşi anunţe adevăratele planuri în Mariupol ... locuitorii oraşului ... sunt trataţi ca nişte sclavi şi ca un scut uman", a declarat el.

Sky News nu poate verifica în mod independent afirmaţiile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mariupol,
acuzaţii,
ruşi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.