Locomotiva Europei scârţâie: Încrederea în mediul de business din Germania s-a prăbuşit la un minim record, după scăderea activităţii şi a comenzilor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 24 aprilie 2020 206 afişări

Locomotiva Europei scârţâie: Încrederea în mediul de business din Germania s-a prăbuşit la un minim record, după scăderea activităţii şi a comenzilor

Businessurile germane se confruntă cu ce mai abruptă scădere din istorie atât la nivelul activităţii, cât şi la nivelul comenzilor şi al încrederii, întrucât măsurile de carantină impuse pentru a limita criza medicală a zdruncinat mediul de afaceri, potrivit unui sondaj publicat de institutul de cercetare economică Ifo.

Institutul Ifo din Munchen a descoperit că sentimentul de încredere în mediul de business a scăzut dramatic de la 85,9 puncte în luna martie, la un minim record de 74,3 puncte în luna aprilie, în urma sondajului lunar la care participă 9.000 de companii germane.

„Niciodată până acum nu s-a mai înregistrat o cădere atât de severă. Aceasta se datorează în principal deteriorării masive resimţite în situaţia actuală. Companiile nu au fost niciodată atât de pesimiste referitor la lunile care urmează”, au notat reprezentanţii Ifo.

Sondajul a descoperit că perspectivele businessurilor asupra situaţiei actuale şi aşteptările lor pentru următoarele şase luni s-au deteriorat dramatic în toate sectoarele. Cele mai puternic afectate sectoare au fost cel de manufactură, unde Ifo spune că cererea pentru produse industriale „s-a prăbuşit”, şi comerţul, unde încrederea „continuă să scadă”.

De asemenea, perspectivele companiilor din sectorul de servicii au scăzut la un minim record. În acelaşi timp, în sectorul de construcţii „indicele nu a mai scăzut niciodată atât de abrupt”, dar majoritatea companiilor sunt „încă mulţumite de situaţia lor actuală”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
scadere,
business,
incredere,
germania,
minim,
record

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.