Liz Taylor, actrita, femeia, legenda

Autor: Dorin Oancea Postat la 23 martie 2011 54 afişări

A fost una din ultimele stele adevarate ale Hollywoodului si si-a trait viata din plin: a facut filme memorabile, a iubit barbati, a facut copii. A fost primul star de film care a spart bariera milionului de dolari, intr-o perioada in care milionul de dolari era o suma importanta.

S-a numit Cleopatra si Angela Vickers si Maggie Pollitt si Martha. A facut cu totul 60 I-au placut diamantele si a fost prietena lui Michael Jackson. S-a maritat de opt ori, cu sapte barbati - de doua ori cu Richard Burton.

S-a nascut la 27 februarie 1932, in Hampstead, Londra, de nationalitate americana, fiica unui comerciant de arta si a unei actrite.Apare intr-un film la varsta de noua ani, dar obtine glorie la 12 ani, in National Velvet, povestea unei fetite si a calului ei.

Primeste un milion de dolari pentru rolul Cleopatrei, iar pe platorule filmului il cunoaste pe Richard Burton. Traiesc o poveste de dragoste pasionala: filmele le aduc in conturi peste 100 de milioane de dolari, iar Richard ii aduce diamante si bijuterii extravagante, printre care Idol's Eye, de 69 de carate sau un colier care a apartinut contructorului Taj Mahal.

Viata inseamna extravaganti dar si boli cronice sau abuz de alcool: in anii '80 ia in jur de 1.000 de retete pentru calmante puternice si pentru medicamente de slabit. A castigat doua premii Oscar si a primit de la Bill Clinton Citizens' Medal, a doua cea mai importanta distinctie civila din SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Liz Taylor,
actrita,
femeia,
legenda
/actualitate/liz-taylor-actrita-femeia-legenda-8090476
8090476
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.