Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2019; "The Favourite" şi "Roma", câte zece selecţii

Postat la 22 ianuarie 2019 129 afişări

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2019; "The Favourite" şi "Roma", câte zece selecţii

Nominalizările pentru cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate marţi, de actorii Tracee Ellis Ross şi Kumail Nanjiani, iar evenimentul a fost difuzat live pe site-ul oficial al Academiei de film americane.

Câte opt nominalizări au primit filmele "A star Is Born" şi "Vice", iar "Black Panther", de la Marvel, are şapte selecţii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj.

Spike Lee se alege cu prima nominalizare pentru cel mai bun regizor şi este doar al şaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanţă.

Cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Lungmetrajul "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost, cu patru trofee, marele câştigător la cea de-a 90-a ediţie a galei Academiei de film americane, care a avut loc în martie 2018. Producţia, care obţinuse cele mai multe nominalizări, 13, a primit premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cea mai bună coloană sonoră şi cea mai bună regie artistică.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
nominalizari,
oscar,
lista

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.