Dezastru pentru districtele comerciale din Marea Britanie: 175.000 de locuri de muncă si 23.400 de magazine urmează să dispară

Autor: Andra Stroe Postat la 22 ianuarie 2019 2289 afişări

Peste 175.000 de locuri de muncă ar putea să dispară din principalele districte comerciale din Marea Britanie în acest an, pe măsură ce retailerii online îşi consolidează poziţia pe piaţă.

Dezastru pentru districtele comerciale din Marea Britanie: 175.000 de locuri de muncă si 23.400 de magazine urmează să dispară

În jur de 23.400 de magazine sunt în pericol să fie închise deoarece clienţii evită magazinele din centrul oraşelor în favoarea cumpărăturilor online.

Aceasta marchează şi o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când o serie de retaileri, printre care Toys R Us, Poundworld şi Maplin au închis 20.000 de magazine, fapt care a dus la pierderea a 150.000 de locuri de muncă.

Mai mulţi proprietari de magazine fizice au cerut autorităţilor să introducă o serie de reguli care să "taie" din avantajul unor giganţi online, aşa cum e Amazon. Potrivit unui sondaj de opinie realizat în rândul patronilor din Marea Britanie, două treimi sunt de părere că Amazon a schimbat complet cursul retailului modern.

Nume mari precum Marks&Spencer, Debenhams sau House of Fraser se află pe lista celor care vor închide magazine, într-o ultimă încercare de a reduce costurile şi a readuce businessul pe linia de plutire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuri de munca,
marea britanie,
dezastru

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.