Lista de medicamente gratuite şi compensate, extinsă începând cu data de 1 decembrie 2022

Autor: Andreea Tobias Postat la 02 noiembrie 2022 116 afişări

Lista de medicamente gratuite şi compensate va fi extinsă începând cu data de 1 decembrie 2022. Cele mai multe medicamente nou introduse în listă sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice.

Lista de medicamente gratuite şi compensate, extinsă începând cu data de 1 decembrie 2022

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat miercuri proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Actualizarea listei de medicamente gratuite şi compensate prevede introducerea unui număr de 21 molecule noi destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice, Parkinson, insuficienţă cardiacă, boli endocrine şi metabolice, afecţiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar şi amiotrofie spinală musculară.

Cele mai multe medicamente nou introduse în listă, respectiv 8, sunt destinate pacienţilor cu afecţiuni oncologice.

Această actualizare a listei, a treia în acest an, se înscrie în cadrul politicii actuale susţinute de Ministerul Sănătăţii de creştere a accesului mai rapid la medicamente inovative.

Actualizarea listei de medicamente compensate şi gratuite intră în vigoare de la 1 decembrie 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lista,
medicamente,
extindere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.