LIPSĂ DE UMANITATE! Un român infectat cu coronavirus a călătorit de la Madrid la Otopeni. Nu a respectat autoizolarea impusă de spanioli

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 martie 2020 3044 afişări

LIPSĂ DE UMANITATE! Un român infectat cu coronavirus a călătorit de la Madrid la Otopeni. Nu a respectat autoizolarea impusă de spanioli

Pe Aeroportul Otopeni, a aterizat marţi o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetăţean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autorităţile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), informează un comunicat. 

În cursul zilei de 17 martie, persoana în cauză nu a respectat recomandarea autorităţilor spaniole, prevăzută în document, de a rămâne în autoizolare timp de 14 zile. Persoana a prezentat pe parcursul zborului simptome specifice şi a fost preluată de personalul DSP prezent la aeroport şi transportată cu izoletă la INBI Matei Balş.

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice. Menţionăm că pasagerii, venind dintr-o zonă afectată, au obligaţia de a se autoizola 14 zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bolnav,
avion,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.